Nutritie

Alimentatia corecta – o continua provocare

/

Autor articol : Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv, acreditat CIO
Contact : 0722.616785 sau drsdamian (la) yahoo.com
Website : www.doctor.info.ro | www.nutritiesportiva.ro

Oamenii activi sunt de obicei preocupati de programul de efort fizic (antrenament cardio, antrenament de forta, stretching) si in secundar de regimul alimentar, mai ales daca nu au probleme legate de greutate. Exista o serie de greseli “clasice” in ceea ce priveste alegerea unei alimentatii corecte si mai ales adaptate la necesitatile fiecaruia, in raport cu efortul fizic depus. As vrea sa punctez cateva dintre acestea, in speranta ca daca veti descoperi ca si voi faceti aceste greseli, va veti corecta.

Proabil ca cea mai frecvent intalnita greseala pe care o facem multi dintre noi este neglijarea micului dejun. Din graba, pentru ca trebuie sa ajungem la servici sau scoala, sau pentru ca dormim un pic mai mult dimineata, multi sarim peste prima masa din zi, despre care se spune ca ar fi cea mai importanta. E simplu: daca nu mancam dimineata ne va fi foame mai tarziu, iar atunci cand ne domina senzatia de foame, este dificil sa mai controlam regimul alimentar sau greutatea.

O alta greseala este sa nu mancam inainte de antrenamente. Probabil tot din motive legate de timp, unii nu se alimenteaza cum ar trebui inainte de efort fizic, in consecinta randamentul lor in timpul antrenamentului va fi foarte redus. Daca nu exista timpul necesar pentru a manca alimente, solutia consta intr-un supliment nutritiv bogat in carbohidrati, dar care ar trebui sa contina si proteine (cam o treime din total). Opusul acestei greseli despre care tocmai am vorbit este lipsa hranirii dupa antrenament. Cel mai bun moment pentru a alimenta organismul cu nutrienti este in urmatoarele doua ore dupa efort fizic, de aceea nu ar trebui niciodata sa sariti peste acest moment. Daca va ganditi la suplimente, atunci concentratul proteic este raspunsul (si cand zic concentrat, ma refer la un supliment care sa aiba macar 60% proteine de calitate).

Se pune adesea intrebarea daca putem inlocui o masa cu un baton proteic. Situatia sta cam asa: daca ne referim la un individ cu un stil de viata normal, care are activitate fizica moderata sau intensa si mai merge si la sala (sau face alt sport), dupa parerea mea nu ar trebui sa se hazardeze sa inlocuiasca una dintre cele trei mese importante ale zilei, cu batoane proteice. Poate sa foloseasca batoanele ca gustari intre mese sau pur si simplu ca suplimente (deci in completarea meselor obisnuite). Aceste batoane, oricat de valoroase ar fi din punct de vedere al combinatiei de nutrienti, nu acopera necesarul caloric pe care ni l-ar oferi o masa normala. In schimb, intr-o cura de slabire, batonul proteic poate fi folosit ca substitut pentru masa de seara.

In categoria greselilor nutritionale intalnim una mai deosebita si anume consumarea unei cantitati mari de proteine si a unei cantitati insuficiente de carbohidrati. Exista tot felul de regimuri de slabire care au la baza aceasta schema, insa pentru un om care nu doreste sa slabeasca, acesta combinatie este contraproductiva, fiindca asa cum stim cu toti, carbohidratii reprezinta principale resursele energetice imediate ale organismului.

Oamenii si-au pierdut o parte din instinctul de a se hrani exact cat au nevoie. De vina probabil ca este evolutia tehnologica care ne determina sa fim mai sedentari si ne pune la dispozitie o intreaga gama de alimente hipercalorice. A ajuns sa fie o adevarata provocare consumarea unei cantitati optime de alimente, care sa ofere exact necesarul caloric de care are nevoie individul, raportat la activitatea fizica pe care o depune. O alimentatie abundenta conduce in mod invariabil la acumularea de kilograme sub forma de tesut adipos, in timp ce o alimentatie insuficienta (cantitativ, dar si calitativ) atrage dupa sine pierderea masei musculare. Tot in aceasta categorie de greseli dietetice intra si consumul insuficient de lichide, despre care am mai discutat in alte articole.

Printre greselile destul de frecvent intalnite se afla si conceptia unor care cred ca daca fac sport pot sa manance orice si oricat. Problema nu se reduce numai la posibila crestere in greutate, ci si la deprivarea organismului de unii nutrienti absolut necesari pentru buna functionare si ma refer in mod particular la oligoelemente, adica vitamine si minerale.

In final, greseala cea mai grava: adoptarea unor regimuri alimentare incorecte, create in special pentru scaderea in greutate, si care nu tin cont de principiile stiintifice ale dietetice. Ne lovim de aceste “regimuri-minune” prin toate revistele de life style de pe piata. Nu vreau sa generalizez, insa multe dintre acestea sunt concepute cu scopul de a obtine rezultate rapide in timp scurt, ceea ce nu este nici sanatos si nici durabil.

Probabil ca fiecare dintre voi s-a regasit in cel putin una dintre greselile prezentate aici. Desi seamana cu un slogan electoral… este timpul sa schimbam ceva! In alimentatia noastra, bineinteles!

Autor articol : Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv, acreditat CIO
Contact : 0722.616785 sau drsdamian (la) yahoo.com
Website : www.doctor.info.ro | www.nutritiesportiva.ro

Share
  1. eu am antrenamentele in timpul saptamanii seara de la 8 la 10.

    Nu e prea tarziu sa mai mananc, si inainte si dupa? Eu acum nu prea mai mananc nimic dupa ora 5-6, chiar si atunci cand antrenamentul este intensiv (in general dupa efort fizic nu prea pot sa mananc).

  2. Draga Radu,

    Ar fi mai ok daca ai manca o masa mai consistenta pe la 6-6,30, care sa iti dea energie pentru antrenamentul ce va urma. Dupa antrenament, chiar daca se face tarziu, poti sa mananci ceva usor, de genul un fruct, un iaurt sau o portie de concentrat de carbohidrati si proteine (MRP). Oamenii cu o alimentatie normala si adecvata efortului pe care il depun nu au de ce sa se cramponeze de orele la care mananca (asta e problema sedentarilor, care de obicei mananca aiurea, avand cea mai consistenta masa seara).

  3. Collagenul de tip II si Artrita

    “Este colagenul de tip II un ajutor pentru artrită si boli de inimă?”
    În conformitate cu cele mai recente statistici, 50 de milioane de americani suferă de diferite forme de artrită, reumatism sau osteoartrit. Toate formele de artrită împărtăsesc aceleasi simptome de durere severă, pierdere a mobilitătii si o diminuare a calitătii vietii. Se mai poate adăuga si faptul că ucigasul numărul unu de astăzi din lume rămâne tot boala cardiovasculară si există un exces de medicamente farmacceutice si naturale realizate pentru a reduce severitatea acestor boli.
    S-ar putea ca un medicament nutritiv numit colagen de tip II să amelioreze ambele boli într-un mod eficient? Siguranta devine întotdeauna o problemă. Medicamentele moderne cum ar fi antiinflamatoriile fără steroizi (NSAIDS) pot cauza sângerări ascunse, ulcere si chiar efecte ce amenintă viata. Alte studii includ medicamente naturale cum ar fi ulei de peste (ficat), fenialanină DI si cartilaj de rechin. Se poate dovedi că o mare promisiune de ameliorare atât a artritei cât si a bolilor de inimă sunt componentele naturale ale cartilajului.
    Am devenit interesat de colagen de tipul II ca tratament pentru artrită si boli de inimă când făceam cercetări cu privire la cartilaj si scriam cartea mea numită ”Fălci pentru viată, povestea cartilajului de rechin”. În studiul meu am descoperit că ingredientele medicale efective din cartilaj se datorează colagenului de tip II. Cunoastem că acesta este compus din patru sau cinci tipuri diferite de colagen. Există 14 tipuri de colagen, dar colagenul primar, cel mai predominant, este cel de tipul II. Dacă acesta se obtine din cartilajul sternului de pui, pui de la 6 la 8 săptămâni, contine un număr mare de glicoproteine cu un continut foarte mare de polizaharide care sustin încheieturile. Acestia includ sulfat de glucozamină pe care s-au făcut timp de 30 de ani studii controlate tip placebo care în prezent ajută la refacerea cartilajului din tesutul articulatiilor. De asemenea, stim că acestia contin o concentratie mărită de sulfat de condroitină A care este un antiinflamatoriu puternic si care reface tesutul articulatiei. Încă o dată dacă produsul derivă din cartilajul sternului de pui, aceste două componenete sunt în concentratie foarte mare în comparativ cu orice altă sursă de cartilaj. În plus fată de acestea, colagenul de tip II mai contine un antioxidant descoperit recent numit matrice de cartilaj glicoproteic (CMGP), care ajută la reducerea degradării oxidative a articulatiei. În afară de aceste noi descoperiri, mai sunt si alte ingrediente în colagenul de tip II care îl fac mai eficient decât dacă s-ar lua numai glucozamină sau condroitină.
    Un alt avantaj al colagenului de tip II este că se absoarbe foarte repede. Cercetătorii au demonstrat că acest colagen de tip II are o rată de absorbtie de circa 70 până la 90 %, fată de 8% rata de absorbtie a cartilajului ingerat. Înseamnă că se va lua mult mai putin colagen de tipul II în comparatie cu cartilajul. Multe persoane trebuie să ia de la 9 până la 12 grame de cartilaj pentru a avea o reactie pe când cu colagenul de tip II sunt suficiente, în mod obitnuit, 3 până la 4 grame.
    Când oamenii suferă de artrită, colagenul de tip II se autodistruge selectiv. Oamenii de stiintă stiu că această componentă din cartilaj este atacată de celulele albe si cumva aceasta activează sistemul imun al pacientului bolnav de artrită reumatoidă care dezvoltă anticorpi ce distrug colagenul de tipul II. După care se initiază un răspuns imun către toate cartilajele care se degradează. Astfel încât dor încheieturile mâinii, genunchii, soldurile, spatele etc. În osteoartrită se distruge cartilajul prin uzură normală pierzându-se colagenul solubil de tip II, dar fără răspuns imun. La final rezultatul este acelasi. Dureri foarte mari si pierdere a calitătii vietii. Întrebarea este: cum opreste colagenul de tipul II sistemul imun în artrita reumatică? Răspunsul e că eficienta colagenului de tipul II este realizată prin ”tolerantă orală”. Câtiva ani în urmă, Dr. Howard Weiner din Brigham, a descoperit că există o parte a intestinului numită GALT (țesut limfatic activat) ce face parte din sistemul nostru imun. În esentă, celulele albe din GALT ne permit să mâncăm diferite feluri de proteine fără a deveni alergic sau sensibil la acestea. Sistemul tolerantei orale a fost descoperit cu multi ani în urmă de cercetătorii germani care dădeau iederă toxică pacientilor puternic alergici si astfel le eliminau alergiile. Se ajunge la principiul homeopatic ”cui pe cui se scoate”.
    Dr. Weiner a început să le dea mielină de vacă la multi pacienti cu scleroză si a observat îmbunătătiri ale simptomelor. Dr. David Trentham, de la Universitatea Harvard, a format o echipă cu Dr. Weiner pentru a investiga efectele adverse ale colagenului de tipul II din sternul de pui, investigatii făcute pe soarecii cu artrită. Ceea ce au descoperit a fost destul de remarcabil. După a doua sau a treia lună, soarecii nu mai manifestau simptome ale artritei. A fost o ameliorare a bolii.
    Următorul pas a fost testarea tolerantei orale a colagenului de tipul II pe pacienti umani. Doctorii Trentham si Weiner au făcut studii pe zece persoane cu artrite reumatice severe. Acestia au eliminat terapiile standard cum ar fi NSAIDS si metotrexat si le-au dat pacientilor colagen de tipul II din cartilajul sternului de pui. La sfârsitul celei de-a doua luni, sase din cei zece pacienti au prezentat îmbunătătiri substantiale, iar unul dintre ei a prezentat o remisie completă a bolii care a durat 26 de luni fără efecte secundare. Răspunsul clinic al acestui studiu a fost definit ca o reducere cu aproximativ 50% si mai mult a inflamatiilor si a sensibilitătii, o îmbunătătire cu 50% a rigiditătii simtite dimineata, cât si îmbunătătirea mersului pe jos cu 15 minute. Astfel, au fost câteva criterii obiective si subiective pentru a măsura succesul. De fapt, acest studiu demonstrează că o rată de răspuns de 70% în unele din cele mai severe cazuri fără efecte secundare la acesti pacienti au fost complet reduse fără medicatie standard. Chiar dacă restul de 30% nu au prezentat îmbunătătiri. si datorită acestei încercări, aceeiasi doctori au făcut un nou studiu pe 59 de pacienti cu artrite reumatice severe active. 28 dintre pacienti au primit colagen de tipul II iar 31 au primit pilule placebo. Ceea ce este interesant este faptul că cei care au luat colagen au arătat o stabilizare semnificativă si o îmbunătătire pe când cei cu placebo au continuat să se deterioreze. De fapt, patru dintre pacientii ce au luat colagen au prezentat o remisie completă a bolii, pe când nici un pacient din grupul placebo nu au prezentat nici o remisie a bolii. Din nou, nu s-au descoperit efecte secundare. Observăm că ingerarea orală a colagenului de tipul II poate dovedi a fi una dintre căile eficiente de controlare a artritei indiferent de forma de artrită. Întrebarea care apare acum este: cum lucrează, mai exact colagenul de tipul II pentru a produce aceste rezultate incredibile. Apare mecanismul suprimării imune prin celulele albe localizate în GALT. Aceste celule albe devoreaza o parte din colagenul de tip II si după aceea învată sistemul imun să nu mai atace colagenul de tip II, deoarece aceste celule albe îl identifică ca fiind prieten si nu inamic. O dată ce sistemul imun este alertat să nu mai atace colagenul se pare că apare o înmultire a celulelor de blocaj-T. Sunt cunoscute si ca celule T8. În cele in urmă, acesta reduce numărul de citocine (cytokines) inflamatorii care sunt, în parte, responsabile de reactia inflamatorie din artritele reumatice. Celălalt motiv, si anume de ce există rezultate în osteoartrită , este faptul că acest colagen de tipul II are o concentratie ridicată de glucozamină si condroitină care întăreste cartilajul, însă creste, de asemenea, producerea celulelor din cartilaj. Aceste ingrediente au de asemenea proprietăti antiinflamatorii care se comportă ca o pernă în conditii normare de activitate fizică.
    Colagenul de tipul II mai contine si proteoglicani care inhibă formarea de vase de sânge în articulatii si reduce atacul enzimelor asupra cartilajului. Asadar, există o refacere a celulelor ce produc cartilaj si o reducere a biochimiei destructive a articulatiei. În plus, multi dintre acesti proteoglycani găsesc în colagenul de tip II suport pentru fluidul lubrifiant al articulatiei numit fluid sinovial. Acesti proteoglycani cresc efectiv consistenta si puterea de lubrifiere ale acestui fluid.
    Este extrem de important să întelegem că nu toate tipurile de colagen sunt la fel si nu toate tipurile de cartilaj vă pot da un colagen de tip II eficient din punct de vedere medical. Colagenul de tipul II trebuie sintetizat din cartilajul sternului de pui. Motivul este foarte simplu. Această sursă de cartilaj detine cea mai mare concentratie de proteoglycani. O persoană cu artrită dacă ia colagen de tipul II trebuie să astepte o perioadă de 4 până la 8 săptămâni înainte de a lua o decizie dacă produsul are efect sau nu. Pentru a avea rezultate trebuie luat tratamentul pentru o anumită perioadă de timp. Am văzut persoane are nu mai aveau dureri doar după o săptămâni dar aceasta e o exceptie nu o regulă. Colagenul de tip II este disponibil în capsule de 500 mg. Trebuie luat 3 capsule (doze) seara pe stomacul absolut gol la 2-3 ore dupa masa, de preferat cu o cantitate de 1-2 pahare de apa pentru a îmbunătăti absorbtia. În afară de faptul că acest produs nu prezintă efecte secundare, acesta pare a fi o sansă atunci când suferim de orice formă de artrită.
    Luati în considerare următoarea scrisoare primită de la d-naZ.E. din Tucson, Arizona: “Am folosit colagen tip II, timp de 2 luni si jumătate si am obsevat o îmbunătătire semnificativă cu privire la durerea cronică ce o simteam la alrticulatii. Am suferit de imobilitate artritică la unul dintre degete timp de câtiva ani. Bonusul este diminuarea completă a durerii la celelalte articulatii. Sunt încrezătoare că acest produs a jucat un rol important în îmbunătătirea conditiei mele, si stiu că va face parte în continuare din rutina zilnică. Colagenul de tipul II este o binecuvântare deoarece am fost dintotdeauna foarte rezistentă la calmante” (Scrisoarea de la Dna. Z.E., Tucson, AZ.)
    Din studiu stim faptul că toate componentele colagenului de tip II sunt agenti condroprotectori deoarece acestia 1) rezistă la atacul enzimelor care distrug proteina din cartilaj; 2) reprogramează condrocitele si citocitele reducând inflamatia; 3) promovează sinteza noillor celule ale cartilajului si sinteza proteoglicană; 4) intensifică producerea de fluid, hialuronan, producând un fluid sinovial lubrifiant si eficient pentru articulatii; 5) protejează suprafata cartilajului de deteriorarea oxidativă si de distrugerea enzimatică; 6) se comportă ca un puternic antiinflamator si modulator de durere.
    Colagenul de tipul II si boala de inimă
    Medicamentele ca aspirina si NSAIDS, cât si terapiile naturiste ca ulei de peste si ierburi antiartritice nu pot completa necesarul biochimic de colagen de tip II. Se mai poate spune că acesta este unul din cei mai importanti agenti cardio protectori descoperiti vreodată. Dintr-o recentă analiză s-a descoperit că acest colagen de tip II este 14,2% condroitină sulfat A. Condroitina sulfat A este un proteoglican natural ce se găseste în artere, septul nazal si chiar în cornee cât si în tesutul de colagen din întregul corp. Condroitina sulfat A (CSA) are un puternic efect antitrombogenic si anticoagulant. Care în esentă, previne cheagurile de sânge si reduce incidenta de strokes. În Japonia, CSA este folosită de mai mult de 20000 de oameni în fiecare zi si în ultimii 20 de ani nu s-au prezentat cazuri de intoxicare.
    CSA a fost testat mai mult de 25 de ani de către Dr. Lester M. Morrison. În 1968, Dr. Morrison a format un grup de 120 de pacienti cu boli de arteră coronară. Pacientii au fost împărtiti în două grupuri si anume 60 au primit CSA pe când ceilalti nu. Ambele grupuri si-au luat medicamentatia standard, au tinut dietele, bazându-se pe sfatul doctorului specialist. Dr. Morrison cât si alti cercetători au descoperit că CSA reduce colesterolul si alte lipide din sânge si au ”curătat” arterele si inclusiv aorta de colesterol. După trei ani de studiu cei 60 de oameni care au primit CSA au experimentat 4 incidente coronariene, inclusiv trei crize cardiace fatale. Grupul de control care nu a primit CSA desi au luat medicatie standard, au experimentat 29 de incidente coronare inclusiv 6 crize cardiace fatale si 10 crize cardiace care nu s-au soldat cu moartea. După alti 4 ani grupul de control a mai experimentat 36 de crize cardiace pe când grupul ce a luat CSA doar 6 crize. După cinci ani de la studiu, grupul de control a experimentat 38 de crize cardiace pe când ceilalti doar 6. După sase ani de la studiu, au fost 42 de crize de inimăîn grupul de control, si doar 6 în grupul cu CSA. Rata mortalitătii la grupul ce a luat CSA fată de grupul de control a fost 4:14. Aceasta indică o reducere de 600% a incidentei de crize cardiace doar prin luarea pe cale orală a CSA în fiecare zi indiferent de alt tip de terapie.
    În fiecare an ne confruntăm cu 500,000 de persoane care mor din cauza unor incidente coronariene acute si un număr egal de persoane care supravietuiesc acestor incidente. Imaginati-vă reducerea acestui număr cu 600%, aceasta datorându-se substantei naturale care se găseste în colagenul de tip II. Stiinta medicală ne-a condus către un progres remarcabil si anume tratamente de înaltă tehnologie pentru aceste boli. Datorită faptului ca bolile cardiovasculare sunt inamicul numărul unu în America, cercetările si dezvoltarea s-a concentrat în această zonă. Desi inimile artificiale, angioplastia, înlocuirea valvei si chirurgia by-pass sunt procedee care salvează vieti, nu sunt procedee pe care majoritatea oamenilor doresc să si le facă. Acest lucru se datorează faptului că sunt scumpe, dureroase si riscante. Ele nu se adresează cauzei bolii. Din păcate, multi oameni ce suferă de boli de inimă văd aceste procedee ca fiind singura optiune. si totusi CSA pare a fi mult mai eficient pe o perioadă mai mare si se adresează cauzei si nu numai simptomelor.
    Colagenul de tipul II a găsit de asemenea suport în studiul făcut pentru amelirarea bolilor autoimune cauzate de contaminarea datorată implantului mamar breast implant poisoning, cât si ameliorarea bolii Menier si a miopiei progresive. S-a demonstrat că ajută la slăbire. Totusi, nu pot sustine aceste afirmatii si desi cercetările viitoare pot demonstra eficienta acestuia în aceste domenii, cred că este suficient faptul că reduce durerea la artrită si boli de inimă. Ar fi extraordinar să-i vedem pe cercetători în fruntea medicinei folosind produse naturale pentru a demonstra că natura are un leac.

    Importator ROMANIA: SC ANDREI COLLAGEN SRL tel 0770492583;E-mail:andreidan51@gmail.com; O.P.1,C.P.174,IASI-ROMANIA

    Clinice Raport privind

    Efecte ale Colagenul de tip II pentru subiective Pain Relief
    Martie 1999

    Durere sindroame sunt o parte din mai multe persoane de zi cu zi. Se pot face ei cu handicap, în unele manieră sau poate fi un degenerative cronice rezidual de la traumatism sau boala procese. Obiectivul nostru a fost de a analiza eficienţa Colagenul de tip II, faţă de placebo, tratamentul cu privire la aceste persoane, precum şi un raport de evaluare a rezultatelor şi a răspuns de acest subiect.

    Autori – Drs. K. Buckman, J. Gutierrez

    OBIECTIV – Pentru a compara efectele placebo faţă de Colagenul de tip II cu privire la cursul de durere sindroame.

    Placebo – Made standard de capsule care conţin ingrediente de nici o valoare nutritivă sau sintetice.

    Colagenul de tip II – fiecare tratament de 4 capsulă contine 2000 mg. de pui sternal cartilaj. Colagenul de tip II natural conţine 15% din Glucosamine sulfat şi 15% din Chondroitin sulfat.

    CERCETARE ŞI METODELE DE CERCETARE PROIECTARE
    Am intrat 89 aleatoare subiecţii cu diverse tipuri de durere sindroame. Toţi subiecţii au fost intervievate şi o cerut să descrie lor subiective durere si in cazul in care durerea a fost localizat. Ei s-au solicitat, de asemenea în cazul în care acestea ar fi fost dat un nou prescripţie sau de la orice Modificări cu privire la curent Medicale tratament. Daca au existat Modificări din subiecţi regiment, ca subiectul nu a fost inclusă în Studiu. Fiecare subiect a fost spus de acest program va dura trei luni.
    Subiecţii au fost rugaţi să urmaţi instrucţiunile de pe flacon:
    1. 1. Ia-4 capsulă de Colagenul de tip II, seara la 2-3 ore dupa masa, pe stomacul gol, cu apa plata ,1-2 pahare.
    2. 2. Înregistrarea în ce zi au răspuns la tratament

    Următoarele descrieri de durere s-au dat subiectilor de:
    – Reumatoid artritic Pain
    – Osteoartritei mixt Pain
    – Post chirurgicale mixt Pain
    – Post traumatic Pain
    – Fibrositis
    – Gutos Artrită
    – Lumbosacral Pain cu / fără durere radicular
    – Durerea de col uterin coloanei vertebrale, cu / fără durere radicular

    Rezultate
    89.9% din subiecţi au primit ajutor de la unele dureri la nivel de 45 de zile de la luarea de colagen de tip II de capsulă.

    CONFORMITATE
    Toate subiectele au fost în concordanţă cu ţinând patru capsulă pe zi. După sfârşitul procesului de interviuri am descoperit că 9% din subiecţi au avut mai mult de patru, dar mai puţin de şapte capsule pe zi.

    Tabelul 1. Rezultate de răspuns la durerea de relief (X) de zile: 0-7 zile 8-21 zile 21-45 zile Total
    BILANŢUL: Colagenul de tip II
    Rheumatory Artrită 9 6 3 18
    Osteoartritei 7 12 5 24 Fibroză 4 7 2 13
    Lumbosacral w / antecedente
    de herniated disc 3 6 3 12
    Cronica post
    traumatic 2 4 3 9
    Gutos Artrită 0 0 2 2
    De col uterin coloanei vertebrale w / istoria herniated disc de 0 1 1 2

    Placebo (1) (1) Non răspuns 9 9
    Totaluri 25 36 28 89

    Valoarea totala, fara un răspuns mai mic de 45 zile în NOUĂ durere sau a fost de aproximativ 10,1% şi doar (o) placebo subiect inregistrat un răspuns în 45 de zile.

    REACŢII ADVERSE
    Doar un singur subiect avut o greaţă. A fost menţionat faptul cã el a fost cu privire la alte medicamente, de asemenea.

    CONCLUZIE
    Colagenul de tip II de tratament un avut un efect semnificativ asupra subiectiv durere sindroame. Majoritatea subiecţilor au răspuns la Colagenul de tip II, în primul 21 de zile de la proces. Multe din aceste durere subiecţi au fost pe Termen pulmonar, programe de tratament farmaceutic.

    Multe dintre subiecţi au răspuns prin iniţierea schimbari in stilul de viata din cauza lipsei de durere. Multi au fost incantati de creştere în activitatea lor zilnică. Rezultatele au determinat autori de a dezvolta anumite boli / sindrom de durere studii în viitorul apropiat.

    “Rezultatele au fost foarte pozitiv pentru dureri de ajutor”
    şi reacţiile au fost remarcabile beneficii!
    Acest produs mi-a schimbat viaţa în mod semnificativ. ”
    Dr. C. Searling, frescă, CA Dr. C. Searling, Frescă, CA

    Rezumat:
    Obiectiv
    A prospective dublu orb studiu clinic pentru a compara cu placebo faţă de Colagen tip II pentru subiective, dureri de tratament trei luni, pe o perioadă de timp.

    CERCETARE ŞI Metode de DESIGN
    Am intrat 89 aleatoare subiecte de diferite vârste şi subiective de Reclamatii de durere. Acesta a fost un crossover dublu orb, folosind numerotate de sticle pentru studiu. Fiecare subiect a primit un placebo, cât şi colagen tip II, la o doza de 2 grame / zi.
    Rezultatele 89.9% din subiecţi au răspuns la o Reducere durerii.

    CONCLUZII
    Colagenul de tip II a avut un efect benefic asupra reducerii pina la eliminare a durerilor de diferite cauze.

    IMPORTATOR : SC ANDREI COLLAGEN SRL, IASI
    O.P. 1, C.P. 174, IASI
    Tel: 0770492583; E-mail: andreidan51@gmail.com

  4. Se mananca cantitativ, e clar ca nu se mai poate calitativ. Tot ce exista pe piata azi e prafuri+apa+sare/zahar+marketing. Doar pentru a cumpara….

Leave a Reply
Your email address will not be published. *