Concurs

Câștigă unul din cele 2 exemplare ale cărții: “Ghid de nutriție: de la prevenție la terapie”

/
Câștigă unul din cele 2 exemplare ale cărții: “Ghid de nutriție: de la prevenție la terapie”

Pentru cei interesați, ofer două cărți la care sunt coautor, apărute anul acesta la Târgu-Mureș.

Cele două premii le voi oferi celor care vor lăsa aici cele mai interesante comentarii despre Importanța respectării orarului meselor (care de altfel este titlul cap.VII, din partea I a cărții) pana la data de 22 august! Pe 24 august – voi anunta castigatorii!

Mai multe detalii legate de carte găsiți aici: https://dralinpopescu.ro/2019/07/carte-noua-ghid-de-nutritie-de-la-preventie-la-terapie/

Mult succes!

Share Button
 1. este importanta respecatrea orarului meselor pentru a obisnui organismul sa stie cand primeste hrana, pentru a nu ne infometa si pentru a nu rontai tot timpul ceva

 2. Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor o zicala mai veche, rezulta din inertie indemnul la baram 3 mese zilnice. Exista studii care demonstreaza ca respectarea orelor de masa aduce un aport imens pentru sanatate prin reglarea tranzitului chiar si a mentinerii greutatii optime.

  1. Este important sa existe 3 mese, la ore fixe, pentru a nu zapaci splina. Pentru a nu produce anumite dereglari in organism.

 3. Mesele la ore fixe cred că reprezintă cheia unui echilibru caloric deoarece ne ajută să mâncăm puțin și des, oferindu-i astfel ocazia organismului să nu funcționeze în gol. În felul acesta, controlăm senzația de foame.

 4. Ne ingrasam datorita variatiilor glivemiei. Respectind orarul meselor vom reusi sa reglam glicemia si implicit mentineea greutatii

 5. Este foarte important orarul meselor pentru noi toți dar în mod special pentru sportivi. Ceea ce mănâncă determina necesarul de energie pentru desfășurarea în parametrii maximi a activității sportive. Mulțumim pentru oportunitatea de a primi cartea dumneavoastră.

 6. Se pare ca apetitul, digestia si arderile metabolice se produc dupa un ceas biologic, repetandu-se acelasi tipar la fiecare 24 de ore. Cum organismul nostru asimileaza diferit ceea ce consumam, in functie de ora la care luam masa, trebuie să consumam mai multe calorii dimineata si mai putine seara (de aceea se mananca fructele in prima parte a zilei).
  Eu totusi cred ca e si un beneficiu sa mananci fractionat, ai nutrienti care circula non stop spre celule si asta poate face bine la bunul mers al organismului.
  Pe cand cei care mananca o singura data in zi,corpul suge cat poate de mult din cantitatea aia dar nu suficient de mult cat sa iti ajunga pana la cealalta masa.
  Mesele neregulate creeaza predispozitie pentru obezitate, tensiune ridicata, diabet zaharat si multe alte boli indiferent de numarul de calorii consumat.

 7. Este important sa respectam orarul meselor pentru ca ne asiguram motorul de energie optim pentru fiecare zi si totodata evitam rontaielile pe parcursul zilei. Astfel adoptam un comportament alimentar sanatos si prevenim luarea in greutate.

 8. Sunt una din persoanele carora orele fixe de masa le-au schimbat viata in bine. Urmând dieta orelor fixe, am reusit sa slăbesc 23 kg pe parcursul a 10 luni. Va multumesc si pe aceasta cale, domnule doctor, pentru îndrumarea și pentru pretioasele dumneavoastra sfaturi si recomandări. Cu siguranta, fără ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit in modul acesta. Am descoperit dieta orelor fixe in 2016 si de atunci o urmez. Dieta orelor fixe a adus ordine in programul meu alimentar, echilibru si am fost foarte bucuroasă sa constat ca organismul a răspuns pozitiv. Principiile sale au devenit regula care m-a ajutat sa nu percep procesul de slăbire ca fiind frustrant. Foarte important, respectând orele fixe, am reusit sa imi tin sub control apetitul si, mai ales, pofta de dulce – ceea ce mi se părea imposibil pana atunci. Va multumesc, Domnule Doctor, pentru schimbarea minunata pe care ati adus-o în viața mea!

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dralinpo/public_html/wp-includes/functions.php on line 4755

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/dralinpo/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110