Doneaza sange

Vineri, 13 decembrie, la sediul Kineto Medical Health, are loc cea de-a patra campanie de donare de sange organizata in acest an de FRR

/
Vineri, 13 decembrie, la sediul Kineto Medical Health, are loc cea de-a patra campanie de donare de sange organizata in acest an de FRR

Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti continua campanie de donare de sange, cu a patra donare, ultima, din acest an, ce este programata vineri, 13 decembrie.

Actiunea de donare va avea loc, ca cea precedenta, din luna septembrie, la sediul partenerului oficial al Federatiei Romane de Rugby pe partea de recuperare medicala, Kineto Medical Health, care se afla pe Strada Clucerului nr.1 (Piata 1 MAI). Actiunea de donare va avea loc in intervalul orar 8:15-11:45.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Foto: https://frr.ro/

Share Button
  1. Bună ziua! Acum o lună am donat sânge total. As putea sa donez zilele următoare trombocite? Am înțeles că trebuie făcute ceva teste înainte de donarea de trombocite. In cât timp voi știi dacă pot dona trombocite sau nu?

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.