Cotul este o articulaţie formată de trei oase lungi, care se îmbină în porţiunea mijlocie a braţului. Osul braţului ( humerus ) întâlneşte osul din zona internă a antebraţului ( ulna ) şi pe cel din zona externa ( radiusul ) pentru a forma o articulaţie asemănătoare unei balamale. Din articulaţia cotului se pot realiza mişcări de flexie ( înainte şi înapoi ), precum şi rotaţie internă şi externă. Muşchiul biceps este principalul muşchi care realizează flexia antebraţului pe braţ, iar tricepsul extensia. Porţiunea osoasă externă de la nivelul cotului este reprezentată de epicondilul lateral, parte a osului humerus. Inflamarea tendoanelor care se inseră la acest nivel cazează boala numită epicondilita laterală sau cotul tensimenului. În mod asemănător, porţiunea internă a cotului este reprezentată de o proeminenţă osoasă numită epicondilul medial. Inflamarea tendoanelor de la acest nivel cauzează epicondilita medială sau cotul jucătorului de golf.

Un sac plin cu lichid ( bursa ), al cărei rol constă în reducerea forţei de frecare la acest nivel, acoperă porţiunea exterioară a cotului ( bursa olecraniană ).

img1

Cu mâinile întinse pe lângă corp şi palmele privind spre înainte, puteţi observa că mâinile şi antebraţele sunt uşor îndepărtate de corp. Existenţa unui unghi de 5 – 15 grade este normală şi permite mişcarea antebraţelor în mers fără să atingă şoldurile, şi, de asemenea, transportul diferitelor obiecte. După existenţa unor fracturi la nivelul cotului, acest unghi poate creşte şi antebraţele se îndepărtează prea mult de corp, sau poate să scadă, generând aşa-zisa deformare în pat de puşcă

Durerea la nivelul cotului poate fi generată de numeroase probleme. La adulţi este des întâlnită tendinita, care constă în lezarea şi inflamaţia tendoanelor ( ţesuturi care leagă muşchiul de os ). Alte cauze frecvente ale durerii de la nivelul cotului sunt: bursita ( inflamaţia sacului plin cu lichid din jurul cotului, situat imediat sub piele ); artrita ( îngustarea spaţiului articular şi pierderea cartilajului de la nivelul cotului ); fractura şi luxaţia cotului; infecţiile cotului.

Tendinita reprezintă iritaţia şi inflamarea tendonului. Apare ca o consecinţă a unui traumatism, a suprasolicitării sau odată cu vârsta, pe măsură ce tendonul îşi pierde elasticitatea. Orice activitate care implică mşcări prelungite, repetitive ale musculaturii antebraţului pot cauza tendinita cotului. Poate să apară şi în cadrul unor boli sistemice, precum artrita reumatoidă sau diabetul zaharat. Cele mai frecvente simptome sunt sensibilitatea locală, durerea, care se accentuează odată cu mişcarea cotului.

Cei care practică sporturi cu racheta sunt predispuşi la o lezare a tendoanelor din partea externă a cotului, situaţie cunoscută drept cotul jucătorului de tenis. Cei care practică golful sunt predispuşi să se acidenteze la nivelul tendoanelor din partea internă a cotului. Alte cauze frecvente ale tendinitei cotului sunt grădinăritul sau suprasolicitarea încheieturii mâinii.

Cotul tenismenului e caracterizat de inflamaţie şi durere la nivelul zonei superioare a antebraţului, pe exterior, în vecinătatea cotului. Situaţia e cauzată de rotirea repetitivă a mâinii sau a antebraţului, generând ruptura parţială a fibrelor tendonului. Amplitudinea de mişcare a cotului este păstrată, articulaţia în sine nefiind afectată, iar durerea se accentuează spre sfârşitul zilei. Examinarea radiologică indică de obicei relaţii normale, dar uneori pot să apară depozite de calciu la nivelul tendonului daca boala a avut o evoluţie mai lungă. Tratamentul presupune aplicare de gheaţă, repausul segmentului afectat şi medicaţie antiinflamatoare, precum aspirină sau alte antiinflamatoare nesteroidiene: diclofenac, ibuprofen. Bandajul compresiv ( strap ) sau o orteză pot fi utile. Injecţiile locale cu cortizon sunt indicate în tratamentul durerii persistente. În cazurile severe se realizează repararea ortopedică ( chirurgicală ).

Cotul jucătorului de golf prezintă aceleaşi caracteristici descrise mai sus, la cotul tenismenului, excepţie făcând localizarea durerii, la nivelul porţiunii interne a cotului.

img2

Bursita olecraniană ( inflamaţia bursei ) poate să apară ca urmare a accidentării sau a traumatismelor minore, ca rezultat al bolilor sistemice precum guta sau artrita reumatoidă, ori poate fi datorată unei infecţii locale. Bursita e caracterizată de apariţia unei “ umflături” la vârful cotului, în timp ce amplitudinea de mişcare este păstrată.
Fracturile pot să apară în interiorul articulaţiei cotului sau în imediata vecinătate. Fracturile necesită imobilizare în aparat gipsat, sau, uneori, intervenţie chirurgicală deschisă.
Dislocarea sau luxaţia reprezintă deplasarea unei părţi din organism ( de obicei o articulaţie ) din poziţia ei normală.

În dislocarea capului radial, antebraţul îşi pierde poziţia normală la nivelul articulaţiei cotului. Această situaţie este întâlnită frecvent la copiii care încep să meargă şi este cauzată de o smucitură bruscă executată la nivelul mâinii sau antebraţului. Situaţiile cel mai des întâlnite sunt cele în care adultul apucă copilul de mână pentru a preveni o căzătură, pentru a-l grăbi sau pentru a-l ajuta să urce scara. Aceste leziuni apar cel mai frecvent sub 5 ani; după aceasta vârstă oasele şi ligamentele copiilor devin mai puternice şi incidenţa accidentărilor de acest tip este mult redusă.

img3

Luxaţia cotului se datorează întinderii sau rupturii unuia sau mai multor ligamente ale cotului. Această situaţie poate să apară atunci când cotul este în hiperextensie sau este comprimat într-o coliziune fermă. Severitatea accidentării depinde de numărul ligamentelor afectate şi de tipul leziunii ( ruptură parţială sau totală ). Tratamentul presupune aplicare de gheaţă, repaus, imobilizare, compresie, medicaţie antiinflamatoare.

Artrita cotului ( inflamaţia articulaţiei cotului ) apare ca rezultat al bolilor sistemice, precum artrita reumatoidă, gutoasă, psoriazică, spondilita anchilozantă, artrita reactivă. Apar semne de inflamaţie la nivelul cotului: căldură, roşeaţă, durere şi scăderea ampitudinii de mişcare din cauza articulaţiei umflate.

Artrita septică ( infecţia articulaţiei cotului cu bacterii ) este destul de rară. Apare mai ales la pacienţii cu imunitatea scăzută, diabetici, la cei care iau cortizon sau cei care-şi administrează droguri intravenos. Cei mai frecvenţi agenţi cauzatori ai acestei boli sunt stafilococul şi streptococul. Artrita septică la nivelul cotului impune tratament antibiotic şi adesea drenaj chirurgical. Caraceristicile bolii sunt umflarea articulaţiei cotului, căldură, roşeaţă, durere şi reducerea amplitudinii de mişcare. Artrita septică se asociază frecvent cu febră, transpiraţii, frisoane.

Sindromul de compresiune a nervului ulnar – nervul ulnar trece prin spaţiul dintre vârful cotului şi ulna ( osul intern al antebraţului ). Cele mai frecvente cauze de accidentare la acest nivel sunt traumatismele directe, cauzatoare de fractură sau dislocare a cotului, presiunea externă prelungită la nivelul nervului sau compresia acestuia din cauza inflamaţiei şi lezării structurilor învecinate. Uneori, factorii mecanici amintiţi mai sus pot fi însoţiţi de ischemie în zona respectivă ( deficit de oxigen din cauza scăderii fluxului sanguin ).

Când nervul ulnar este comprimat, apare o senzaţie de amorţeală şi furnicături la nivelul degetelor mic şi inelar. Poate să apară şi durere la nivelul întregului antebraţ, mai ales în porţiunea internă a acestuia. Dexteritatea la nivelul mâinii poate fi şi ea afectată. Uneori, senzaţia de amorţeală reapare la manevra de ridicare a membrului superior.
Tratamentul constă în evitarea repetării traumatismului sau a presiunii crescute la nivelul cotului şi repaosul articulaţiei. Ocazional gheaţa poate ajuta. În cazurile severe, poate fi necesară repoziţionarea chirurgicală a nervului ulnar, astfel încât să nu mai fie comprimat de structurile înconjurătoare.

img4

 1. tendinita piciptala cronica..durere in interiorul cotului..pot sa fac forta?..luand-o treptat, la inceput cu greutati foarte mici.?

  1. Am 20 zile de cand am cazut si m-am lovit in cot.Am facut radiografie ,din care a rezultat ca nervul ulnal a fost lovit.Si acum simt dureri si infurnecaturi la incheetura mainii si a degetului mic ,urmatorul si a palmei.Va rog sa-mi spune-ti ce as putea face? Va multumesc !

 2. FELICITARI,sunt kinetoterapeut
  FAPTUL CA ATI ADAUGAT SI DESENELE LA CONTINUT VA ADUCE MULTE PLUSURI VOUA SI O VIZIUNE MAI MARE CITITORULUI DESPRE TEXT.
  FELICITARI SI MULTE ARTICOLE LA FEL DE BUNE IN CONTINUARE.
  Poate imi lasati o adresa unde asi putea viziona mai multe articole de ale voastre.

 3. Citind articolul dumneavoastra m-am gandit ca poate ma puteti ajuta. Nepotul meu, nascut in urma cu cateva zile a fost diagnosticat cu aganezie ulnara, metacarpiana si de degete II, III, IV, V, si hipotrofie de brat drept. Ce ar fi de facut pe viitor, la ce specialist am putea apela.

 4. Buna ziua. Am 32 de ani si in luna iunie am simtit o durere la incheietura interioara a cotului stang. Cand m-am uitat am obs ca zona interioara a cotului era inflamata si rosie. Dupa cateva zile de tratament cu unguent Voltaren, durerea si roseata a cedat si a ramas doar o zona inflamata, care nu s-a retras nici pana acum, dar nu ma doare si nu ma deranjeaza.Ce ar putea fi? Mentionez ca lucrea f mult la computer. Cu respect

   1. Bunã domnul alin de 3 sãptãmîni mã tot chinui cu mna dreaptã la muncã nici o can de apã nu pot ține mã înțeapã dela cot înjos si la orce mişcare vã rog sãmi dați un sfat pentrucã sînt în irlada si nu am medic de familie mã mulțumesc cu stimã si respect matei de 40 de ani

 5. buna,am un baietel de 7ani si jumatate,pe data de 1 febrarie a cazut in cot am mers la sa unflat si tipa de durere,am mers laurgente si i-a facut radiografie.. rezultatul a fost dizlocare din cot ,pe bilet de tratament scrie luxatie de cot inchis stg,ia pus mana la loc si apoi gipsul,pe moment ia trecut durerea ,a doua zi am mers la control la pus dr.lefter sa strnga mana si a zis ca totul e ok,sa revenim dupa 3 saptamani. Numai ca dupa 3 zile anceput sal doara si sa faca febra nu mare 37,8 seara am mers din nou la urgenta ne-a spus ca e normal ne-a dat sai dam nurofen si ia mai largit putin gipsul ca il strangea,se unflase tare,dupa doua pastile de nurofen lute la 8 ore durerea a cedat,si sa desunfalt putin …ce ne ingrijoreaza este ca a trecut o saptamana si mana e tot unfalta nu asa de tare dar este,dureri nu mai are ,dar cate o data cand il inbrac se mai plange ca il doare..va rog sa ne indrumati ca sa facem ca santem putin cam speriati…va multumesc

   1. Va multumesc dar e a treia oara cand repet EMG- raspunsul e acelasi -Abd.DG.V stg.-neurogen cronic simplu .Daca ma puteti ajuta cu o recomandare la un cabinet neurofiziologie .am fost consultata de Dr. Mircea Besleaga.

 6. buna sa va fie inima!
  Am avut ceva in brate si era sa il scap, dar am reusit sa-l prind cu mana dreapta si mi-am rasucit-o spre exterior (cred ca putin mai mult)si mi-a puscat ceva din cot si de atunci ma doare cand incerc sa indrept mana sau incerc sa imping ceva cu mana. ce imi recomandati sa fac?
  Initial am zis ca imi trece dar vad ca ma deranjeaza in continuare si nu mai am putere in mana ca ma doare cand o fortez.
  Va multumesc anticipat!

  1. Ar putea fi o ruptura a ligamentului de la nivelul cotului. Trebuie imobilizat cotul cel putin 7 zile, tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene pe cale orala, plus o prezentare la medic ar fi cele mai indicate solutii.

   1. Bună ziua, am o problema dacă puteți sa ma ajutați va rod frumos, fiind gheață pe jos am alunecat și am căzut, în momentul căzăturii m-am lovit la cot foarte tare, acum este umflat și ma doare însă pot face extensie /flexie și alte mișcări ale bratului antebrațului e posibil sa fie o ușoară luxație? Nu cred ca se pune problema de fractura în condițiile în care zona nu este vânătă si nu am limitare la mișcări. Mulțumesc!

 7. Buna seara,am o intrebare, nu pot sa-mi dau seama ce as putea avea la cot, pentru ca in urma cu 3 luni de zile am cazut in cot si doar in momentul acela ma durea, apoi usor-usor mi-a mai trecut. Dupa o luna de zile, ma mai durea cand ma apasam pe el, si pipaind am constatat ca as putea avea ceva format ca si cum ar fi o punga de lichid. Credeti ca este necesar o radiografie? Care este concluzia dumnevoastra? Va multumesc !

 8. buna ziua am o problema la cotul drept cand ridic greutati simt ca se misca ceva inauntru in special cele care solicita cotul ma doare la capatul tricepsului practic culturismul
  ce as putea sa am sa am ligamentele rupte???/

 9. Buna! In februarie am facut o inflamare a articulatiei cotului. iata ca e mai si nici acuma nu mi.am rezolvat-o ce pot face? fac handbal si sunt portar si mereu cand apar mingea cu mana dreapta imi pusca cotu. Nu mai stiu ce sa fac.

 10. sunt disperata si mor incet si sigur va rog ajutati-ma de un an sunt bolnava din senin a inceput o pareza la mana dreapta misa pu diagnostic de pareza de plex brahial mana sa atrofiat muschi sau retras de la umar mana este inapta durerea a ajuns la cot fff puternica degetele nu se misca sunt umflate nimeni nu mi-a dat un tratament decat tramadol si RMN a iesit asa leziune stenozata laringe faringe lichid in articulatie si artefacte respiratorii ce sa fac am deja 2 diagnostice de cancer de 27 de ani limfom malign nonhodkin si sanul drept extirpat neoplasm mamar stadiul3 b sunt bine nu am nimic am invins aceste boli am un baiat de 21 de ani student la medicina in timisoara dupa ce am facut chimioterapie cobaltoterapie acum 27 de ani sunt o luptatoare am 45 de ani si sunt bolnava de 18 ani va rog ajutati-ma poate aude un medic strigatul meu si ma ajuta nu ma condamnati la moarte din motiv ca am 2 diagnostice de cancer va rog telef meu este 0721137721 cu lacrimi va rog ajutati-ma

 11. Buna ziua,
  In copilarie am facut o fractura de cupusoara radius, in urma careia am ramas „anchilozat”. Mai precis, miscarea de rotatie a antebratului este blocata, iar flexia pe brat si extensia nu se face in intregime. In urma cu o luna, pe fondul unui cot solicitat (faceam la sala exercitii de tonifiere musculatura spate dupa o operatie de hernie disc), am facut o miscare de „scuturare” a bratului, si am simtit dureri ascutite la cot. Libertatea de miscare s-a diminuat, articulatia crepiteaza, harsie, durerile sint destul de mari pe capetele miscarii, in anumite pozitii se aud si se simt trosnituri destul de puternice. Am fost cu radiografia la ortoped (radiologul zice : capsula e buna si nu este nici o recidiva la fractura veche)si a zis sa mai astept inca o luna, si daca nu sint imbunatatiri se poate vorbi de o interventie chirurgicala. Nu prea am inteles la ce se asteapta in urmatoarea luna, eu nu simt ca se intampla ceva spre bine. Pe de alta parte, nici nu as vrea sa imi traumatizez articulatia cu o operatie, mai ales ca este posibila o noua interventie la coloana. Ar mai fi de spus ca , articulatiile mari imi trosnesc, iar cea a umarului drept ma doare foarte tare. Ce credeti ca s-a intamplat ? Ce investigatii se pot face pentru un diagnostic exact? Exista o modalitate de interventie minim invaziva la cot, gen artroscopie?Am 46 de ani.
  Multumesc

 12. buna am si eu o intrebare de vreo 2 saptamani am avut un accident si miam fracturat antebratu am fost la medic si mia pus o atela dar intrebarea este dc nu imi pot indrepta mana din cot daca ma ajuta careva si ma tem ca mana mi pusa stramb ca mi cam indoit antebratu.multumesc

 13. Buna ziua,
  Am si eu o intrebare…In urma cu 4 saptamani la un antrenament la fotbal am alunecat si am alunecat si m-am sprijinit in mana ca sa atenuez lovitura dar mi-a sarit cotul de la loc…Am fost la spital si mi-au spus ca mi-am luxat cotul mi-au pus o atela cu care trebuia sa stau 4 saptamani,in urma cu o saptamana mi-am scos mana din ghips si tot incerc sa flexez mana dar nu pot mai mult de 90 de grade si nu o pot indrepta…ar trebui sa fac kinetoterapie?

 14. de circa o luna de zile ma doare cotul miini drepte pe exterior,chiar in incheietura care ar putea fi cauza

 15. buna ,
  E si comic ceia ce vreau sa va spun , noaptea in somn in timp ce ma foiam m-am lovit la cot de perete , cum eram adormita am simtit ceva durere dar am zis a imi trece insa cam dupa o ora m-am pipait si in varful cotului o umflatura ca o minge micuta cum sa va descriu marimea ca un ou de prepelita …si m-am speriat ma durea putin cotul dar nu insuportabil dar umflatura aia m-a speriat si mi-am pus gheata s-a mai retras dar vreau sa va intreb daca nu e ceva grav si e noral sa apara asa dupa ce te lovesti fix in varf la cot a aparut?

 16. Buna ziua , in urma cu cateva zile mi-am dislocat cotul..am reusit sa mi`l pun singur inapoi pe moment..Doctorul m-a sfatuit sa pun comprese cu rivanol si s-o tin ridicata la 90 de grade . Este normal sa se umfle in zona apropiata cotului , inclusiv cotul ?

 17. Buna ziua. Am 57 ani si de aprox. 1 luna ma doare antebratul stang la schimbarea pozitiei, de fapt este o durere musculara, parca as avea febra musculara, mai intensa in timpul noptii. Am folosit unguent cu arnica, diclac gel, am luat vimovo la indicatia medicului de familie, dar durerea nu cedeaza. Fizioterapia ajuta? Multumesc.

 18. Buna, am 41 de ani si am cazut pe ghiata acum o luna si mi sa facut ca o punguta cu apa exact in cot.Am fost la doctor specialist si a spus ca am contuzie la cot.Va rog ,sa ma sfatui-ti si pe mine.

 19. de o luna de zile ma chinuie o durere la incheietura cotului iar cand merg la sala nu pot sa fac miscarii de flexie sau extensie a antebratului mainii drepte.Daca incerc sa incordez bicepsul prin indoirea antebratului pe brat simt ca nu pot indoi indeajuns antebratul ptr a obtine incordarea necesara. Parca ma tine ceva si ma si doare chiar si atunci cand rasucesc mana stanga dreapta. Ce ma sfatuiti sa fac si despre ce este vorba? VA MULTUMESC

 20. bună ziua. În ianuarie de la stat in cot mi-au amortit degetul mic şi inelar de la mana stanga şi o parte din palma. am fost diagnosticată cu neuropatie ulnara stg.în urmă a 3 emg pt ca nervul motor nu era afectat deloc, având aceleaşi măsurători (să le numesc asa) ca la mana dreapta si pt ca doar nervul senzitiv era afectat am primit tratament cu milgama şi thiogama dupa un tratament de predninson mi s-a spus ca nu e necesara operatia. Acum, la 6luni dupa asta, degetul inelar nu mai e amortit deloc, pot folosi mana stanga normal, numai ca muschii au inceput sa „dispara”, mi-a aparut o gaura in palma pe ambele parti intre degetul mare si cel aratator, sunt unele portiuni din palma si din mana nu mai sunt muschi, oasele sunt vizibile şi au aparut unele dureri. Cumva e vorba de atrofierea muşchilor? Trebuie operatie? Voi ajunge la neurolog pt consult si la chirurgul plastician undeva la sfârşitul săptămânii, va rog să mă ajutaţi.

 21. Buna ziua, de aproximativ o luna am o durere la cotul drept care se amplifica in momentul in care strang ceva in mana sau incerc sa fac flexii pentru biceps. Am 46 de ani si fac sport regulat acasa…flotari, tractiuni si exercitii cu greutati moderate. Ce credeti ca ar trebui sa fac ?

 22. buna ziua , am cazut in cot acum cateva zile , sa umflat ,mi s-a invinetit si acum ma doare cand inping ceva, sau cand inverc sa ma ridic numai in mana dreapta?>???e grav>>??? sa merg la doctor >???in rest pot misca cotul cum vreau …si invineteala a mai cedat …insa ma doare cand strang pumnul, parca m-ar durea muschiul.Ajutati-ma va rog.ms

 23. buna ziua, am facut un meci de skandeberg la care am suprasolicitatt incheitura si incordarea antebratului intr-un unghi de 90 de grade, dupa ce m-am oprit am simtit o durere ( antrebrat,cot si biceps ).. dupa o zi mi s-a umflat antebratul. Durerile sunt provocate doar cand misc mana si incheitura. Cu ce ma pot trata, este ceva grav?
  Va multumesc mult .

 24. Buna seara !
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
  Am o fractura cupusoara radiala superioara la mana dreapta din data de 29 aprilie.In urgenta mi-au pus atela , iar acum marti cand am mers la control mi-au facut radiografia si mi-au spus ca este in curs de vindecare fara sa-mi schimbe gipsul.Dupa 7 zile nu trebuia sa-mi schimbe gipsul ?
  Va multumesc si astept sfatul dvs. !

 25. Am o fetita de 8 ani care de trei zile acuza o durere usoata sub umarul drept si care are o umflatura in acel loc. Nu este lovita , nu este vanata .Aceeasi usoara umflatura o are si in dreptul cotului inspre interior.Mentionez ca face innot de aproximativ doua luni.Va rog sa ma indrumati ce investigatii sa urmez. Multumesc anticipat!

 26. Buna seara,am un baietel de 9 ani care sia rupt mana acum 5 luni,a cazut pe spate si sa sprijinit pe mana stanga si sa rupt de la cot,am fost la spital cu el iau facut radiografi si nu inteleg de ce nu siau dat seama ca este rupt,lau pus in gips si au zis sa vin a doua zi sa vada daca doar este dat de la loc sau rupt,dar ia facut din nou radiografie si au vazut ca nu sa pus la loc si a spus doctorul ca trebuie operat ca este rupt,lau operat abia a treia zi de cand a fost rupt sub pretextul ca doctorul trebuie sa plece ca se termina programul lui si nu are timp,dar dupa ce sa terminat totul ia luat gipsul jos dupa o luna jumate am facut cu baiatul exercitii,de miscare cu mana respectiva si nu mai poate sa indoaie mana normal,adica sa asi atinga gatul cu mana,a spus ca il mai doare cateodata in partea de sus a cotului,oare de ce,as vrea va rog sa ami spuneti daca o sa poate sa asi indoaie vreodata normal mana sau daca trebuie operat din nou si din ce cauza a ramas asa,el sa obisnuit cu mana asa,dar pe mine ca mama ma doare sufletul cand il vad cum se chinuie sa se imbrace sau sa se spele pe fata,va rog sa ami raspundeti daca se poate pe adresa de mail,miacris26@yahoo.com.Multumesc.

 27. Buna seara ! Tatal meu acum vre-o 2 ani ia aparut o durere usoara la cotul drept (el fiind sofer de tir) aceasta ajungand dupa 1-2 luni insuportabila nemaiputand ridica cu mana nici un kg, .Vazand ce se intampla cu cotul sau sa dus la un doctor ortoped acest spunad sa faca o radiografie pentru a vedea ce este acolo , dupa toate acesteaa doctorul i-a spus ca are epicondilita, dupa care i-a facut o injectie cu „diprophos” . dupa 5-6 zile ce i-a facut aceasta imjectie i-a disparut durerea. dar din pacate aceasta durere a aparut dupa aproximativ un an , si mergand iarasi la acelas doctotr si acela i-a spus sa mearga sa faca si un atament fizioterapie , facand acesta nu a simtit aproape nimic . A stat asa fara sa mai faca nimik vre-o 2 luni dupa care sa dus iarasi la doctorul ortoped si acesta i-a fauct din nou injectia cu „diprophos” durerea disparand iarasi dupa cateva ile dar iarasi a aparut, nu stie ce sa se mai faca de durere nu poate nici macar sa ridice o cana cu apa , e o durere isuportabila , va rog frumos spunetimi care ar fi rezolvarea . Va multumesc!

 28. Cu respect, Am 36 de ani, in luna ianuarie am facut o operatie de hernie de disc L5,S1 , iar de o luna de zile daca dorm cu mâinile ridicate desupra capului ma trezesc cu furnicaturi in brate sau daca am mana intinsa pe pat ma doare cotul, mentionez ca nu m-am lovit in cotul mâini stângi caci ea ma supara. Nu imi explic aceste simptome. Va multumesc!

 29. Buna seara .
  In urma cu 6 luni printr-o miscare brusca mi-am rupt carpitelul radiar,am stat 3 saptamani cu cotul in gips dar durerea o aveam .Dupa scoaterea gipsul am inceput o adevarata batalie pt recupererea functiilor mainii.Am facut fisioterapie dar degeaba ,radiografiile dupa spusele doctorilor din italia totul este in ordine .Nu pot cara nici o sacosa de maxim3 kg motiv care mi se umfla cotul iar acea umflatura este moale ca un lichid.Mi se disumfla doar cand iau antiinflamatori.Dati un sfat e as putea face .Din punctul meu de vedere ar putea fi un muschi sau vreun ligament care nu este la locul lui.Nu stiu ce sa mai cred …
  va multumesc ..
  astept un raspuns de la dv.
  Cu respect

 30. Eu locuiesc in uk acum si am avut un accident de bicicleta acum o sapt cu factura deschisa humerus deasupra cotului.Mi s-a pus placa si nu am putut sta doar in pat,zilnic faceam 1 ora plimbare si palma si degetele le-am miscat ca nu ma durea mana.Acum mi s-a umflat putin partea dorsala a mainii ,imi amortestesi ma doare doar daca apas in zona operatiei,imi simt gipsul umed pentru ca in fiecare seara transpir mult.Am intrat in panica pentru ca am mai avut mana umflata de la prima zi dupa operatie…Nu stiu ce sa fac.As dori un rasp urg pe adresa mea de email.monik1ana@yahoo.com
  multumesc

 31. Buna am fost operata de canal carpin si tot am dureri ‘am fost la doctor si ma diagnostic cu tedinita de cot,me propus sa ma operez de nerv ural ca ma dor si ultimul deget nu stiu ce sa fac

 32. Fac polo si la un antrenament am tinut mana la blocaj in urma caruia mi.am facut o contuzie la cotul stang dupa spusele medicilor……in cazul de fata este okay sa fac fizioterapie si cat trebuie sa fie pauza de recuperarea ?

 33. buna dimineata.am si eu o intrebare.acum 4 saptamani am cazut de pe bicicleta chiar pe mana dreapta.si m-am lovit la cot,chiar la incheietua.m-i s-a umflat toata mana.am fost la doctor,am facut radiografie si mi-a spus ca e luxatie apoi mi-a pus o atela timp de 2 saptamani,iar acum nu pot misca mana de la cot.osul la cot e f.tare.am unguent si ma dau cu el dimineata si seara.nu pot lasa mana in jos.m-i s-a strambat mana.ce sfat imi dati pentru a reveni mana la normal?va multumesc.cu respect.

 34. Buna seara.Am avut o umflatura la cotul stang (foarte deformata zona) imi zvacnea si era rosu.Am facut o radiografie si dr a spus ca este ok si ca am o bursita.Mi a dat Aflamil.Acum s a desumfat punga cotului(nu de tot) si este putin umflat pe muschide langa cot,pielea cotului este inchisa.am luat 7 zile Aflamil si am pus gheata si rivanol cu spirt.Acum vad ca osul cotului este iesit in afara.Va spun ca nu m am lovit.
  Sanatate

 35. Va rog publicati mai multe imagini cu ecografii,intre care si in de epicondilite. Sunt medic ecografist si radiolog. Cazuistica d-voastra va fi completa . In rest apreciez foarte mult ce faceti . Numai bine.

 36. Va rog publicati mai multe imagini cu ecografii,intre care si in de epicondilite. Sunt medic ecografist si radiolog. Cazuistica d-voastra va fi completa . In rest apreciez foarte mult ce faceti . Numai bine.

 37. Buna seara!am si eu o întrebare urgentă. Iubitului meu acum intr-o seara i sa umflat si înroșit cotul am zis ca este o simpla înțepătura dar a doua zi era la fel dar puțin mai moale după câteva ore i sa umflat si înroșit de la cot in jos pana la încheietura si in sus pana aproape de umăr este foarte umflat apropie cât piciorul!observ ca i sau făcut niște dungi sub piele ca si cum ar fi niște bășici iar la mâna cealaltă la jumătatea degetului ia apărut încă o băsica! Are stări de greață,când ii este frig când cald a avut si febra!stiu ca este cazul sa mergem la urgente dar am zis sa mai așteptam poate își va reveni ! Știți cumva ce ar putea fi? Va rog mult ! Va mulțumesc

 38. Buna ziua.27 ianuarie 2016 am fost operata cu bratul drept,a fost scoasa o placa si suruburile. de atunci am o hiper sensibilitate pana in cot, toate miscarile sunt in ordine. placa era plasata dupa incheietura pe partea inferioara pe osul exterior tinand palma in sus,
  nivelul durerii: 0
  dar sensibilitatea incepe de la incheietura si merge pana in cot, pe partea interioara a bratului tinand palma in sus.

  are cineva o idee ce poate fi?

  chirurgul cine a scos placa nu a mai intalnit asa ceva.
  isotop, echograf nu arata nimic deosebit, dar durerea nu suporta nici haina pe brat.

 39. Buna ziua! Am o problema la nivelul cotului drept. in momentul in care indoi bratul trosneste. Nu ma doare ,dar este enervant si as vrea sa stiu daca ar trebuii sa ma ingrijorez sau o metoda de vindecare.

 40. Buna seara am facut operatie de transport nerv ulnar,iar dupa o saptama se unfla inchetuta manei si degetele.iar inelarul si ala mic e mai amortit ca celelalte.este normal va multumesc anticipat

 41. Buna ziua.
  Sunt invalid gradul 1 ,am 57 ani.
  Cu 12 zile in urma am cazut pe scari si mi sa umflat in cotul mana dreapta o minje cu lichid.
  Daca se poate eu trimit o poza cu mana cum o pot trata ? sau trebue sa merg la medic specialist.

 42. Buna,am si eu o problema la cotul drept si nu stiu ce am .Ma doare mai ales la schimbarea vremii am oarca un nod inauntru si simt frecarea si paca cum pusca ceva inauntru cand misci cotu.Nustiu ce am faca ma puteti sfatui mi ar fi de folos!ms

 43. am o durere intre umar si cot,la mina stinga. In urma unui MRT la umar sa stabilit ca durerea provine de acolo,am fost operata de doua ori la umar dar durerea care o am intre umar si cot pe pertea de dinafara persista tot timpul zi si noapte.Mi-a sa spus, ca ortopedic nu mai este nimic de facut,din august 2016 am un leocoplast Norspan 10 micro/h (morfin)schimbat tot la 7 zile.Neurologic sa facut totul fara rezultat.Ce ma sfatuiti

 44. Buna ziua domnul dr.Alin băiatul meu a avut cotul drept fractura și a stat în gips 1luna acum are 2 saptamani de cand am dat jos gipsul dar nu poate îndrepta mana a ramas in unghi de 90 grade asa cum a fost pusă în gips ce a și pute sa fac vă mulțumesc anticipat

 45. Buna ziua in urma cu 6 luni am cazut in autobuz cind soferul a pus frina mi sa pus un ghips 3 saptamini dar nu sa consolidat fractura de cot tete radial in urma examenului de un medic de expertiza din BELGIA,am primit raspunsul ca am un deficit de extensie de 30 si flexiune de 120 la pronation si supination sint complete dar dureroase si nu pot purta greutate in mina dreapta ,deoarece este prima oara cind ma confrunt cu asa ceva ce inseamna acest raspuns deoarece am facut demersuri t a mi se plati prejudiciul corporal si nu stiu daca am sansa de reusita cu un asemenea raspuns mentionez ca mi sa propus o operatie cu proteza de tete radiale ce este in curs dupa ce va fi realizat un examen de durere clavicula ,va multumesc

 46. De cateva luni am o durere la ambele coate .Nu sunt umflate sau rosii.Cum as putea face o programare la d-stra ?
  Multumesc

 47. Buna dimineata, de mai bine de o luna ma doare cotul. Partea interioara a cotului care o tin pe birou. E o durere continua ca o inflamatie si care ma restrictioneaza la orice miscare. Singura perioada cand nu ma doare e atunci cand nu misc mana. Eu sufar de osteoporoza si hipertensiune.
  Va multumesc anticipat!

 48. Buna seara.. In luna februarie am cazut pe mana dreaptă si de atunci ma doare cotul si fata anterioara a antebratului. Țin sa va spun ca este si edematiat si nu cedeaza edemul la nici un tratamentDiagnosticul pus de medic ortoped si fizioterapeut a fost de epicondilita. Am urmat tratamente cu AINS.,unguente antiinflamatoare locale, fara nici o ameliorare. In urma filmului Rx. la cot nu s-au constatat modificari.
  Aș dori va rog o parere vis a vi de aceasta. Vă mulțumesc.

 49. Bună acum o săptămână am căzut pe mana dreaptă, câteva zile am simțit durere și în primele două zile nu am putut să o mișc deloc. Acum însă o mișc fără probleme, dar nu o pot îndrepta de la cot și nici să o îndoi prea mult. Nu cred că e luxație sau fractură și nici nervul ulnar nu a fost afectat. După cât timp aș putea să o mișc în mod normal fără dificultate?

 50. buna ziua,fetita mea de 2 ani a cazut si sa lovit la cot si de un an de zile nu isi poate misca mana din cot,am fost la doctor si a facut RMT sinu a dat nici undiacnostic pentru ca nu au gasit nimic. Ce as putea sa fac in cazul de fata?

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.