Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti continua campanie de donare de sange, cu a doua donare din acest an, ce este programata vineri, 7 iunie.

Daca in toti acesti ani, actiunea de donare de sange a avut loc la sediul Federatiei Romane de Rugby, odata cu inceperea lucrarilor de modernizare la Stadionul National Arcul de Triumf, aceasta locatie nu mai poate fi folosita. Astfel, pentru a mentine traditia acestei campanii, actiunea de donare va avea loc intr-o locatie noua, la sediul partenerului oficial al Federatiei Romane de Rugby pe partea de recuperare medicala, Kineto Medical Health, care se afla pe Strada Clucerului nr.6 (Piata 1 MAI). Actiunea de donare se va desfasura vineri, 7 iunie, in intervalul 8:30-12:00.

„Este o locatie inedita pentru donatorii nostri care ne-au fost alaturi in ultimii 10 ani, insa am dorit sa mentinem aceasta campanie si sa nu renuntam la ea din cauza ca momentan la sediul Federatiei Romane de Rugby nu se mai pot organiza astfel de actiuni. Doresc sa le multumesc partenerilor nostri care au fost deschisi la acesta propunere si au acceptat sa ne gazduiasca atat acum, cat si pe viitor, cu aceste campanii de donare. Le multumesc anticipat si celor ce vor veni alaturi de noi, avem nevoie de sprijinul lor si sper ca acest schimb de locatie sa nu fie un obstacol in calea unui gest altruist pe care-l pot face, cu atat mai mult cu cat sediul Kineto Medical Kealth se afla la cinci minute de Stadionul Arcul de Triumf”, a declarat dr. Alin Popescu, manager medical FRR.

Urmatoarele campanii de donare vor avea loc pe 20 septembrie si 13 decembrie.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.