Federatia Romana de Rugby continua campania de donare de sange si in 2018. Astfel, alaturi de Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si de partenerul Prisum International vor fi organizate patru campanii de donare de sange. Anuntata initial pentru 30 martie 2018, prima campanie de donare de sange din acest an a fost devansata cu o saptamana, urmand a avea loc pe 16 martie.

Astfel, in patru zile de vineri ale acestui an, la sediul FRR, de pe Bd. Marasti nr. 18-20, sector 1, orice cetatean roman, cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, poate face un gest umanitar pentru cel de langa el. Pe 16 martie, 22 iunie, 21 septembrie si 14 decembrie, intr-un interval orar ce va fi comunicat ulterior, va asteptam la actiunea de donare. Datele de donare au fost programate respectand regula celor 70 de zile care trebuie sa fie intre donari.

Datele campaniei de donare in 2018:
16 martie 2018
22 iunie 2018
21 septembrie 2018
14 decembrie 2018

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

In 2017, in campaniile de donare organizate de FRR au fost aproape 200 de donatori, la ultima donare a anului, in decembrie, donand nu mai putin de 57 de persoane. Mai mult, in acest an a fost stabilit si un numar record de donatori la campaniile organizate de Federatia Romana de Rugby, la cea de-a treia campanie inregistrandu-se un numar de 62 de donatori, din totalul celor 75 care s-au prezentat.

 

Sursa: frr.ro

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.