Federatia Romana de Rugby continua seria actiunilor cu caracter social prin organizarea unui nou curs de prim ajutor. Acesta este gratuit si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de pregatirea lor profesionala. Astfel, duminica, 16 decembrie, la Bucuresti, va avea un loc un curs de prim ajutor Level 1, certificat World Rugby.

Participantii trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:
– varsta peste 16 ani
– urmarea si absolvirea modulului de prim ajutor disponibil la linkul https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=en (in limba engleza) sau http://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=ro (in limba romana) si apoi al modulului potrivit propriului istoric: https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=21&language=ro (pentru cei fara pregatire medicala) si https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=22 (pentru cei cu pregatire medicala).

Doritorii trebuie sa trimita un e-mail pe adresele iustin.ilioiu@frr.ro si alin.popescu@frr.ro in care sa isi exprime intentia de a participa la curs, precizandu-si datele de identitate si sa ataseze si un printscreen cu rezultatul absolvirii celor 2 module dintre cele de mai sus. Numarul maxim de participanti la curs este de 18. Inscrierile se pot face pana joi, 13 decembrie, ora 20.00.

„Dupa doua premiere reusite in acest an, organizarea unui curs de prim ajutor certificat World Rugby in Moldova, la Iasi si unul in Dobrogea, la Constanta, ne bucuram ca putem organiza inca un curs de prim ajutor, chiar in Capitala. Revenim aici dupa o pauza de doi ani aici si speram sa avem alaturi de noi, participanti entuziasti de a afla lucruri noi si mai ales de a acorda corect primul ajutor in cazul unor situatii extreme. Desi publicul tinta pentru aceste cursuri sunt persoanele care fac parte din staff-urile tehnice ale echipelor de rugby de diferite categorii de varsta, arbitrii sau persoanele ce au tangenta cu fenomenul rugbistic, ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa isi imbunateasca cunostintele medicale, reamintindu-le tuturor ca este un curs practic, fiecare participant urmand sa exerseze manevrele de prim-ajutor sub indrumarea noastra”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Dupa finalul cursului, absolventii vor primi la adresa indicata, certificatul de absolvire oferit de World Rugby.

Cursurile se vor desfasura intre orele 08:50-17:50, cu o pauza de masa, oferita de organizatori. Cursurile vor fi coordonate de catre educatorii World Rugby: managerul medical al FRR, dr. Alin Popescu si de catre dr Beatrice Costandache. De asemenea, va fi prezent si fostul medic echipei nationale a Romaniei, dr Cristian Staicu.

Prezenta la curs este obligatorie pe tot parcursul desfasurarii sale.

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.