Federatia Romana de Rugby continua seria actiunilor cu caracter social prin organizarea unui nou curs de prim ajutor. Acesta este gratuit si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de pregatirea lor profesionala. Astfel, duminica, 28 octombrie, la Constanta, va avea un loc un curs de prim ajutor Level 1, certificat World Rugby.

Participantii trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:

Doritorii trebuie sa trimita un e-mail pe adresele iustin.ilioiu@frr.ro si alin.popescu@frr.ro in care sa isi exprime intentia de a participa la curs, precizandu-si datele de identitate si sa ataseze si un printscreen cu rezultatul absolvirii celor 2 module dintre cele de mai sus. Numarul maxim de participanti la curs este de 18. Inscrierile se pot face pana joi, 25 octombrie, ora 20.00.

„Dupa organizarea in aceasta luna a unui curs de prim ajutor certificat World Rugby in premiera in Moldova, la Iasi, urmeaza inca o premiera, de aceasta data in Dobrogea. Suntem bucurosi ca putem duce si la Constanta acest curs si speram sa avem alaturi de noi participanti la fel de entuziasti si dornici de a afla lucruri noi. In principiu aceste cursuri se adreseaza mai ales celor care activeaza in staff-urile tehnice ale echipelor de rugby, arbitrilor si kinetoterapeutilor pentru a le oferi o pregatire suplimentara in cazul aparitiei unor accidentari in care diferenta in ce priveste recuperarea victimei este facuta de viteza cu care ei reactioneaza, insa ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa dea o mana de ajutor celor de langa ei care se pot afla in situatii medicale extreme”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Dupa finalul cursului, absolventii vor primi la adresa indicata, certificatul de absolvire oferit de World Rugby.

Cursurile se vor desfasura intre orele 08:50-17:50, cu o pauza de masa, oferita de organizatori. Cursurile vor fi coordonate de catre educatorii World Rugby: managerul medical al FRR, dr. Alin Popescu si de catre dr Beatrice Costandache. De asemenea, va fi prezent si fostul medic echipei nationale a Romaniei, dr Cristian Staicu.

Prezenta la curs este obligatorie pe tot parcursul desfasurarii sale.

In acest an, va mai avea loc si un al treilea curs de prim ajutor certificat World Rugby, la Bucuresti in luna decembrie, data desfasurarii acestuia urmand sa fie anuntata ulterior.

Sursa: https://frr.ro/

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.