Federatia Romana de Rugby continua seria actiunilor cu caracter social prin organizarea unui nou curs de prim ajutor. Acesta este gratuit si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de pregatirea lor.Astfel, acest curs de prim ajutor Level 1, certificat de World Rugby, va avea loc in trei locatii diferite: Gura Humorului – vineri, 15 decembrie, Cluj-Napoca – sambata 16 decembrie si Baia Mare, duminica 17 decembrie.

Participantii trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:
– varsta peste 16 ani
– inscrierea obligatorie pe http://www.irbplayerwelfare.com
– urmarea si absolvirea modulului de prim ajutor disponibil la linkul http://playerwelfare.worldrugby.org/firstaidinrugby (in limba engleza) sau http://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=ro (in limba romana) si apoi al modulului potrivit propriului istoric: http://www.irbplayerwelfare.com/?documentid=module&module=21 (pentru cei fara pregatire medicala) si http://www.irbplayerwelfare.com/?documentid=module&module=22 (pentru cei cu pregatire medicala).

Doritorii trebuie sa scrie un e-mail pe adresele iustin.ilioiu@frr.ro si alin.popescu@frr.ro in care sa isi exprime intentia de a participa la curs, precizandu-si datele de identitate si atasand si un printscreen cu rezultatul absolvirii modulelor cele de mai sus. Numarul maxim de participanti la un curs este de 18.

Inscrierile se pot face pana marți 12 Decembrie 2017.

Cursurile se vor desfasura intre orele 09:00-17.30 cu o pauza de masa, oferita de organizatori. Cursurile vor fi coordonate de catre educatorii World Rugby: managerul medical al FRR, dr. Alin Popescu, kinetoterapeutul Iustin Ilioiu si dr. Beatrice Costandache alături de medicul echipei naționale – dr. Cristian Staicu.

Prezenta la curs este obligatorie pe tot parcursul desfasurarii sale.

„Aceste cursuri se adreseaza mai ales celor care activeaza in staffurile tehnice ale echipelor de rugby pentru a le oferi o pregatire suplimentara in cazul aparitiei unor accidentari in care diferenta in ce priveste recuperarea victimei este facuta de viteza cu care ei reactioneaza. De asemenea, ii asteptam cu drag alaturi de noi pe toti cei care doresc sa dea o mana de ajutor celor de langa ei care se pot afla in situatii medicale extreme. Este un curs in care vom pune accentul pe practica, fiecare cursant avand posibilitatea sa exerseze tot ceea ce invata”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

La finalul cursului absolventii vor primi certificarea oferita de World Rugby.

 

Sursă articol: frr.ro

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.