Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Prisum International si Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti continua seria actiunilor de donare de sange cu cea de-a treia campanie organizata in 2017.

Astfel, miercuri, 20 septembrie, in sala de conferinte la Federatia Romana de Rugby, de pe Bd. Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti, va fi amenajat un centru de donare respectand toate regulamentele in vigoare.Cei care doresc sa isi ajute semenii, pot veni sa doneze sange miercuri, intre orele 8:15 – 12:15. In afara de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi rasplatit de partenerii de la Prisum cu produse promotionale.

„Donarea de sange este un gest extrem de important pe care fiecare dintre noi il putem face pentru a-i ajuta pe cei de langa noi, un gest extrem de mic, dar care are o insemnatate imensa – salvarea unei vieti.Prin aceste campanii de donare pe care le facem, dorim sa venim in sprijinul spitalelor din Bucuresti care au nevoie de sange si in ajutorul celor a caror viata depinde de acest lucru. Ma bucur ca avem deja donatori fideli, care sunt alaturi de noi de cativa ani si, mai ales, ca in ultima perioada reusim sa depasim numarul de 40 de persoane acceptate ca donatori. Va asteptam sa fiti alaturi de noi si miercuri ca sa facem echipa pentru o cauza nobila”, a declarat Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar TU poti dona daca:

1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;

3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;

4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA;

5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.

! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:

  • un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
  • o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Articol preluat de pe frr.ro

Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi publicată. *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.